• Print

DFP_senioranalyse

 

Senioranalyse

- få mest ud af pensionen

Nærmer pensionsalderen sig, kan der være mange ekstra penge at hente ved at søge rådgivning om, hvordan man får mest ud af de midler, man har til rådighed i alderdommen. Det er nemlig langtfra ligegyldigt, i hvilken rækkefølge man bruger pengene. Her tænker vi primært på rate-­ og kapitalpension samt udskydelse af udbetalingstidspunktet for ATP.

Ved at se på den samlede økonomi efter pensioneringstidspunktet, tilrettelægges udbetalingerne på en måde, så man slipper så billigt som muligt i skat og samtidig undgår, at opsparingen bliver ædt op af modregning i de offentlige ydelser.

Vores senioranalyse hjælper dig med at skabe et overblik over din økonomi, og har fokus på at belyse det samspil mellem skat og de sociale ydelser, der gør, at du kan få flere penge ud af din pensionsopsparing.

 

Eksempel

En analyse fra pensionsselskabet Skandia viser, at et gennemsnitligt ægtepar i en ejerbolig kan få 256.000 kr. mere udbetalt ved at få lagt et budget for pensionisttilværelsen, hvor formue og friværdi tænkes ind.

Skandias analyse er baseret på følgende oplysninger:

Niels Nielsen er 64 år og Lise Nielsen 59 år. De planlægger begge at gå på pension om tre år. Der er taget udgangspunkt i, at parret fra pensionstidspunktet gerne vil have et rådighedsbeløb på 400.000 kr. om året frem til, at Niels Nielsen fylder 85 år. Niels har en bruttoindkomst på 500.000 kr., mens Lise tjener 400.000 kr.

De vigtigste anbefalinger for, at Niels og Lise kan få 256.000 kr. mere i pension, er: at de skal bruge de frie midler først, få deres friværdi i spil (fx kontantopsparing), udskyde pensionsudbetalingerne og herved opnå et større afkast, betale mindre i skat og undgå modregning i de offentlige ydelser.

 

Vil du vide mere?

Du behøver ikke at have din pension hos Skandia, for at få foretaget en senioranalyse hos os. Har du lyst til at vide mere om, hvordan du får mest muligt ud af dine pensionsmidler, så kontakt os i dag.

Kontakt Dansk Firmapension

Afkast top 3 - en måned